تبلیغات
مجله سلامت. خواص میوه ها و گیاهان دارویی - خواص دارویی سیر
 
مجله سلامت. خواص میوه ها و گیاهان دارویی
 
سیر از سبزیهایی است كه تاریخی كهن دارد. انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود. محل كشت سیر، شرق است كه میزان وسیعی كشت داده می شود. در ماه فروردین هر یك از پیاز های كوچك سیر را در خاك كاملاً خشك به فاصله 15 تا 20 سانتی متر می كارند و بین ماه های تیر و مرداد، كه برگ ها پژمرده شود، جمع آوری می شود.
این گیاه در نواحی مختلف ایران به خصوص در شمال كشور به طور گسترده پرورش می یابد.
اهمیت و خواص سیر در احادیث اسلامی مورد توجه است، از این رو رسول خدا(ص) فرمودند: سیر بخورید و خود را بآن معالجه كنید زیرا در سیرشفا و بهبودی هفتاد مرض و بیماری است.


فواید سیر:
خواصی كه دانشمندان (طب قدیم و جدید) برای سیر بر شمرده اند عبارتند از:
سیر اثر نیكویی در ضد عفونی كردن معده دارد، ولی نباید آن را زیاد مصرف كرد.
سیر، رسوبات خون را حل می كند. از این رو مصرف سیر به كسانی كه درد مفاصل دارند، نقرس گرفته اند و یا به رماتیسم مبتلا شده اند توصیه می شود. سیر ادرار را زیاد می كند و فشار خون را پایین می آورد.
سیر، بهترین درمان برای فراموشی و نسیان است، خوردن سیر كدورت ذهن را از بین می برد.
سیر، بهترین تقویت كننده پیاز مغز است و روی مغز تأثیر نیكو دارد. خوردن سیر عضلات قلب را به نشاط می آورد و به وسیله این گردش خون منظم می شود. مصرف سیر مجاری تنفس وخون را پاك می كند و به این وسیله از تنگی نفس می كاهد.
سیر برخی از انواع سل ریوی را معالجه می كند به خصوص وقتی كه با شیر ممزوج باشد. سیر، برای معالجه اسهال و برونشیت و سردرد و زكام مزمن و ضعف حافظه و سرگیجه سودمند است.
سیر در برابر امراض بسیاری مانند تب، مقاوم است. سیر، پوست بدن را خوشرنگ و گونه ها را سرخ و روده ها را از عفونت ها پاك می كند ( به خصوص در اطفال) و با این خاصیت انسان را در مقابل بیماری تیفوئید و دیفتری محافظت می كند.
سیر، سنگ كلیه را از بین می برد و كرم های نازك شكم اطفال را نابود می كند.
سیر، فلج و رعشه را معالجه می كند و در مورد مالاریا و بی خوابی خیلی مفید است.
برای درمان میخچه و زگیل باید سیر را نرم و به صورت مرهم روی میخچه و زگیل بگذارید، تا همانطور بماند و هر چند آن را تكرار كنید تا به طور كلی میخچه و زگیل از بین می رود.
وقتی حشر ه ای شما را گزید، فوری محل نیش زدگی را با سیر بمالید تا سوزش و درد آن تسكین پیدا كند.
اگر یك بسته سیر را در انبار غلات آویزان كنید و یا روی آن پخش كنید، باعث فرار موش ها خواهد شد.
از دیگر خواص سیر می توان به تقویت دستگاه دفاعی بدن و داشتن خاصیت ضد سرطانی و ضد سرماخوردگی اشاره كرد.
مصرف سیر برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) اثر شفا بخش داشته و قند خون را می كاهد.
سیر، اثر سمی نیكوتینی كه از دود سیگار حاصل می شود را برطرف می كند. زیرا چنانچه معتادان به سیگار به علت نیكوتین دچار ناراحتی های هاضمه و قلب شده باشند، با مصرف سیر احساس بهبودی می كنند.
خوردن سیر برای درمان رعشه اندام ها و فلج مفید است.
مداومت در مصرف سیر به تدریج باعث ریختن موی سفید و روییدن موی سیاه می شود. سیر پخته را چنانچه بر موی و پوست بمالند كشنده شپش است.
اگر سیر پخته را با شیر مخلوط كرده و از آن مرهم تهیه كنند و در محل آبسه (دمل) قرار دهند برای گشودن هر نوع آبسه و حتی آبسه دندان مفید است. اگر این فرآورده را در محل دردهای مفاصل و قولنج بمالند، درد و ناراحتی را تسكین خواهد داد.
اگر مخلوط سیر با سركه را بر پوست بمالند ورم اعضا را برطرف می كند.
سیر خرد شده حاوی اسانس گوگردی، بوی تندی دارد كه برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیكی (ضد میكروبی) دارد، اسانس فرار آن در تمام بدن پراكنده می شود و از راه ریه و پوست دفع می شود.
سیر، یك محرك پوستی است و به عنوان خلط آورده در التهاب مخاط برونش ها مصرف می شود.
سیر، یك داروی ضد كرم ضعیف است و برای درمان بیماری تصلب شرایین به كار می رود.
به خاطر بوی نامطبوع سیر بهتر است به طور كامل آن را خرد و در شیر حل كنید. این عمل برای درمان افزایش فشار خون، تصلب شرایین، ناراحتی های گوارشی (اسهال ـ اتساعروده) و التهاب مخاط برونش ها خورده شود. مصرف زیاد دارو و یا آلودگی محیط، سبب تجمع سموم شیمیایی در كبد می شود. مصرف روزانه سیر تازه، از كبد در برابر این سموم محافظت می كند.
بنا بر تحقیقات دانشمندی به نام (Rey ) زیاده روی در مصرف سیر، موجب سردرد و ضعف بینایی می شود. برای جلوگیری از این مضرات چند راه پیشنهاد شده است:
الف) پختن سیر در آب و اضافه كردن كمی نمك یا كره یا روغن بادام به آن.
ب) استعمال گیشنیز به همراه مصرف سیر یا بعد از مصرف سیر.
چنانچه در مصرف سیر، مراعات سن، مزاج و فصل نشود، مخصوصاً به حالت خام در مصرف آن زیاده روی شود، برای دستگاه تنفس و بیماری بواسیر مضر است.
تذكر: بهترین راه برای برطرف كردن بوی سیر خوردن سبزی و كاهو است، زیرا كلروفیل موجود در این سبزی ها سیر را دفع می كند.





نوع مطلب : خواص سبزیجات، 
برچسب ها : خواص گیاهان، خواص سیر، خواص سبزیجات، سیر، سبزی، گیاه درمانی،
دوشنبه 6 اردیبهشت 1389 :: نویسنده : شیما


درباره وبلاگ


مدیر وبلاگ : شیما
نویسندگان
جستجو

آمار وبلاگ
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :